Top-ads

Новолуние: 7 КАК към позитивна трансформация и обновление

Време за четене:
От Оставете своя коментар


Тъмните дни на новолуние (два дни преди и два дни след новолунието) са идеалното време за връзка със същността. Докато пълната луна издърпва енергиите нагоре и навън, то тъмната луна ги насочва надолу и навътре. Точно затова новолунието е чудесен момент за оттегляне от външния свят чрез интроспекция и фокус върху своите преживявания и мисли, пренебрегнати нужди и нечути сигнали от тялото и душата. Прилагайте тези лесни 7 как през тъмните дни на Новата Луна и внесете обновление и позитивна трансформация в живота си.

1. Изключете се
Едновременното изпълняване на много задачи понякога е наложително и често се превръща в навик, но е изцяло извън синхрон с енергията на новолунието. Използвайте петте тъмни дни за почивка от социалните мрежи, имейл комуникацията и дългите телефонни разговори, като си освободите време-без-интернет или време-само-за-мен. Да правите нещата едно по едно е другият полезен подход по време на новолуние, чрез който ще разтоварите мозъчната си дейност и ще ревитализирате способността си да се фокусирате.

2. Разчистете
Новолунието е перфектното време да разчистите от неща, които ви разсейват. Направете го във физическото пространство като се освободите от ненужни и стари вещи, и във виртуалното пространство, като изчистите сайтове, контакти и пр., които не ви носят полза и позитивни емоции. Ако превърнете тази практика в свой ежемесечен новолунен ритуал, с изненадата ще установите, че периодите на ретрограден Меркурий вече не са така претоварващи и хаотични за вас, както досега.

3. Размишлявайте и планирайте
След като освободите и разчистите ума си, време е да решите върху какво искате да се фокусирате в следващия месец. Изберете тема на месеца и може би дори седмични цели за постигане на темата. Новолунието е подходящ период да поставите началото на нов навик и активност, ако искате те да се вкоренят и да станат постоянна част от ежедневието ви.

Бонус! Всяко новолуние също има своя специфична тема, която може да подпомогне личните ви цели. Проверете как ще ви подкрепи настоящото новолуние, като последвате линка към Лунен календар.

4. Напишете своите желания
Периодът на новолуние е най-подходящият момент за посяване на нова идея и начинание, така че те да израснат в живота ви. Вземете лист и химикал и напишете писмо до Вселената като разкажете своето желание, така сякаш вече се е случило и вие го живеете. Приберете листа на тайно място или го изгорете.

Важно! Ключът към успешната манифестация (представата да стане реалност) е вътрешното чувство и преживяване, че това, което искате, вече го живеете в ума и сърцето си. Вселената реагира на енергията, която изпращаме към нея. Ако мисълта казва „Искам”, но чувството във вас е на съмнение и страх, то все още не сте готови да посрещнете желаното и Вселената първо ще ви изпрати събития, чрез които да ви подготви и едва след това ще изпълни молбата ви.

5. Използвайте холистично лечение
Луната управлява нашето емоционално и етерично тяло – интуитивната част в нас, с която усещаме вибрациите на всичко около нас. Холистичните лекове, като цветни есенции, ароматерапия и хомеопатия са особено подкрепящи в този период. Целта на новолунието е да се постигне фокус и яснота – Клематис от цветните есенции, Кестен и Бял кестен, са подходящи за това. Ако имате нужда от допълнително отпускане, може да пробвате чай от валериан, маточина, пасифлора или лайка.

6. Йога
Възстановителната (ресторативна) йога е в синхрон с енергията на новолунието. Дълбоко отпускащите йога пози са идеални през тъмните дни. Ще се почувствате отпочинали и в същото време презаредени с упражнения с навеждане напред, детската поза или поза мъртвец (шавасана), при която тялото е отпуснато в легнало положение на пода с леко раздалечени крака и ръце.

7. Медитирайте
Медитацията е начин за излизане от практичния ум и сливане с космичната енергия. Редовното практикуване на медитативни практики води до успокоение и емоционален баланс. Научните изследвания дори показват, че медитацията е далеч по-ефективна при депресия, отколкото фармацевтичните антидепресанти. В комбинация с енергията на Новата Луна, медитацията може да ви помогне да трансформирате раздразнението и разсеяността в мир и спокойствие. Водената медитация, при която друг насочва мислите ви, е добър вариант, ако не се чувствате уверени в способността си сами да излезете от своя ум.

Новолунието е изцяло свързано с новото начало. Свежата енергия на тази лунна фаза разчиства зацапаните петънца и прави погледът по-ясен, така че да видите пътят пред вас. Практикувайте тези 7 как и скоро ще усетите, че чакате с нетърпение следващата Нова Луна.

По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: