Top-ads

Лунен календар 2019

Време за четене:
От Оставете своя коментар


Мистична и тиха, обливаща с нежна светлина или скрила лицето си от небосклона, нощ след нощ Луната кротко нараства или намалява, напомняйки за цикъла на раждане-смърт-прераждане, за безкрайната повторяемост в Природата и Космоса. Свързана с емоциите, съня, подсъзнанието и интуицията, енергията на Луната оказва дълбоко влияние върху мислите и впечатленията, складирани в подсъзнанието, и спомага те да бъдат осветени и изведени на повърхността. Всяка фаза на Луната има своя специфична енергия, която подхранва растежа на „посятото” в началото на цикъла, води го до разцъфване в средата, за да повехне и отмине в края, разчиствайки почвата за новото „семе”.

Най-силно потентни са фазите на новолуние и пълнолуние. Знанието за тяхната енергия и датите, когато ще се случат през годината, ни дава уникално предимство да насочваме растежа и развитието в живота и себе си.

За какво е подходящ моментът на новолуние?
За какво е подходящ моментът на пълнолуние?
Каква трансформираща енергия е кодирана в 25-те новолунни и пълнолунни фази през 2019 г.?

Фаза Новолуние

Новата луна е тъмна и невидима. Тя е началото на Лунния цикъл и се свързва с първичния инстинкт за раждане. Това е точният момент за „посяване” на нова идея, намерение или начинание, което искаме да израсте. Енергията на новата луна е силна и потентна, когато бъде вложена в конкретни цели и желанияПоради тази причина новолунието е идеалният момент за манифестиране на нашите мечти и визия. Това може да направите, като напишете на лист своето най-искрено и дълбоко желание и след това изгорите листа или го приберете на тайно място. Други начини за успешна манифестация са молитвата и медитацията.

Още за енергията на новолунието прочетете в статията: Новолуние: 7 как към позитивна трансформация и обновление

Фаза Пълнолуние

Пълната луна е изцяло осветена. Тя е кулминацията на Лунния цикъл и се свързва с плодородието, трансформацията, завършеността и изобилието. Това е периодът на „узряване” на посятото по новолуние. Тъй като в тази фаза енергията на Луната е в своя апогей и действа силно изтеглящо, то пълнолунието е идеалният момент за прочистване, детоксикация и освобождаване от стари и ненужни натрупвания, идеи, вещи, навици, отношения и емоции, които вече не ни служат за добро. Вечерта преди точното пълнолуние е мощно време за презареждане, както на собствената енергия, така и на бижута, кристали, оракулски и Таро карти. (Четири начина да осветите/заредите своите карти.) Излезте навън и постойте в съзерцание и рефлексия под лунната светлина или поставете предметите, които искате да поемат лунната енергия, на прозореца през нощта.

Още за енергията на пълнолунието прочетете в статията: Пълнолуние: 7 как към спокойствие и благополучие

Луната през 2019 година

Годишният лунен цикъл традиционно включва 12 новолуния и 12 пълнолуния – по едно във всеки зодиакален знак. През 2019 г. обаче ни очакват 13 новолуния и 12 пълнолуния, две от които във Везни и без пълнолуние в Рак в рамките на годината.

Това подсказва, че 2019 г. е година на стартиране на новото, което ще започне да се проявява най-първо през взаимоотношенията. Съвсем нови отношения, съвсем ново качество, съвсем ново разбиране за връзки, съюзи, контракти и пр.

Първото пълнолуние във Везни е на 0º, второто пълнолуние във Везни е на последният 29º - това бележи пълен кръг на израстване в досегашните ни разбирания и ценности относно отношенията, връзките и любовта. Ние вече сме различни. Ние вече искаме друго ниво на свързване и споделеност. И всичко започва да се променя...  

Друго любопитно в Лунния календар за 2019 г. е, че първите четири новолуния попадат на 15º - централният градус за всеки знак, обработената и най-плодородна почва, в която да посеем новото. Едновременно с това, първите три пълнолуния попадат на 0º - най-потентният градус за всеки знак, с най-силна енергия и искра за раждане, което носи обещание, че посятото ще израсте и плодът му ще бъде трансформиращ.

В зависимост от знака, в който се намира новата или пълната луна, нейната енергия придобива различен оттенък и има специфично влияние. Това означава, че всяко новолуние и пълнолуние е уникален момент в годината със своя конкретна тема, която няма да се повтори до следващия годишен цикъл!

В следващата част на статията ще откриете точните дата и час на 25-те новолунни и пълнолунни фази през 2019 г., плюс градус на Луната в хороскопа и уточнение за слънчево или лунно затъмнение, ако такова съпровожда дадената фаза.

Прочетете още Всичко за затъмненията: Наръчник за успешно справяне с тях

Кликването върху всяка лунна фаза в "Лунен календар 2019" (напр. клик върху "Новолуние в Козирог") ще ви отведе до мини статия, която съдържа актуалните за 2019 г.:
  • Тема на новолунието/пълнолунието
  • Утвърждение
  • Въпрос за рефлексия
Не пропускайте тези мини статии, в тях се съдържа много, отключващ потенциала, заряд.

Лунен календар 2019По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: