Top-ads

Всичко е многократно усилено емоционално / Най-добрите условия за мощно израстване

Време за четене:
От 3 коментара


 

Всичко е многократно усилено енергийно/емоционално. Това ясно се изрази през Февруари-Март и се заяви като процес, който предстои да се развива. Сега сме в ново ниво, в нова степен на силата на преживяване, където Лъжата и Измамата (виж тук), не-истинността, не-честността, не-справедливостта, т.е. всички прояви/действия/постъпки, където добродетелите са отречени, изпъкват с такава острота, че веднага ги усещаш и веднага реагираш. Влиза ти под кожата и се задържа. Това означава, че каквото досега си успявал да преглътнеш, сега настоява да бъде казано, изкрещяно дори; за каквото досега си успявал да си затвориш очите, сега ги избожда с цялата си грозота. Просто не можеш повече да оправдаваш онова, което винаги си усещал, че не е напълно добро, но си му давал шанс, проявявал си разбиране, търпял си, мълчал си... Е, вече не.

 

В този период от време всички сме избутвани да излезем от досегашните ограничения, в които сами се държим. По един или друг начин всеки ще бъде принуден да види, да признае и да напусне всичко онова, което те държи в свита, подчинена позиция и изцежда жизнената енергия от теб.

Ако това е страх, виж го този страх и се освободи.

Ако това е възприятие, което те спира от растеж, признай го това възприятие и се освободи.

Ако това са отношения, които в сърцето ти тежат (не усещаш подкрепа от този човек; чувстваш се сам в отношенията; преглъщаш липсата на интерес към твоите интереси; липсва баланс на даване и получаване между вас и пр.), прояви честност към себе си, назови проблема и тръгни към освобождение.

 

Най-важното правило в духовния път е да пазиш свободата на душата си!


Запитай се:

Чувствам ли се вътрешно свободен?

Кое ме задушава и ограничава?

В кое изпитвам чувство, че свободата ми е отнета?

 

Всичко е многократно усилено енергийно/емоционално (подробно за процеса разказвам тук), за да бъде ВИДЯНО, а после се иска смелост да бъде ПРИЗНАТО, защото не е лесно да признаеш своето участие и принос към ситуацията, в която ти се намираш и към всичко, което ти преживяваш. Но прояви това геройство и после ще си благодарен и горд със себе си и резултата.

Ако някой те ядосва, потърси какво в теб изпитва раздразнение, коя рана се трие чрез този човек и започни да я лекуваш.

Ако ти е невъзможно да приемеш нечие решение, някакво общо положение, което съществува около теб и пр., ако се бунтуваш, отблъскваш и искаш да го промениш/взривиш, потърси страха, който е в корена на това твое нежелание да си заобиколен от даденото нещо, защото този страх е който те кара да искаш да избягаш, да искаш да взривиш, да искаш да премахнеш и затриеш положението, което не успяваш да приемеш.

 

Иска се смелост - Имаш я!

 

Условията Сега са чудесни да направиш голям прогрес - Искаш ли го?...

 

Анна

 



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

3 коментара:

  1. Прочетох посланието два пъти. Най-много ме озадачи финала. Последният параграф, за страхът, който ни пречи да приемем някакво решение/положение/ситуация... Не ми е достатъчно ясен, но усещам, че е много, много, много важен! ❤

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо, само докато го написах, и осъзнах какъв е урокът... Благодаря!!! Благодаря! Благодаря за ценните послания, за енергията и разпръскването на зациклилите мисли...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно щях да напиша, че е много хубаво, когато нещо те озадачи, защото ти дава импулс за търсене на отговор и за откритие, което те озарява щом го постигеш. Честито озарение 🌟 Благодаря за споделеното!

      Изтриване