Top-ads

Енергийно отработване на емоции: Гняв, Мъка и Страх (видео + транскрипция)

Време за четене:
От 5 коментара

Важно!

Активираното преработване/изчистване на гняв, мъка и страх е процес и изпитание, което ще се повтаря и повтаря през 2021 г., затова е съществено важно посочените начини за справяне с всяко от трите и особено със страха, да се приемат и развият като умение, така че предстоящите моменти на превратности да се посрещат и преминават със стабилност, мир и лекота!

Анна 


Гледай видеото тук

***




***
Транскрипция

 

Здравейте, аз съм Анна, автор и създател на Soul Potential.

Обикновено съдържанието, което създавам е писано творчество, но поради различни причини, днес реших да запиша видео.

 

В интересен, динамичен и много предизвикателен период се намираме Сега в енергиен план, което се преживява много силно емоционално.

Това, което протича е масивно изчистване за приключване, което е масово, колективно и това единствено и само прибавя допълнителна тежест към индивидуалното и лично преживяване. Т.е. това, което ти преживяваш, го преживява всеки един и цялостната емоция, цялостната енергия се увеличава многократно. Така че: плач без причина, заливане на вълни емоции от най-различен характер; всичко ти се струва тъмно, всичко ти се струва безнадеждно; чувството за безсмисленост, чувството за невъзможност нещо да пробие и да изникне ново, и да изникне светло, всичко това е съвсем нормално в момента.

 

Три са основните емоции, които са активирани мощно да бъдат преработени и приключени енергийно, и това са: гняв, мъка и страх.

Страхът е коренът. Чувството, че не можеш да се справиш и да излезеш от капана, който предизвиква този страх, води до мъка, а от мъката избуява гняв.

 

Най-вероятно вече сте се изправили поне срещу едно от тези три, а аз ви пожелавам да се изправите и пред трите, защото заедно страхът, мъката и гневът, бидейки изчистени, се изчиства целият енергиен конструкт, който те представляват. Така че, когато изчистиш гневът, се разкрива мъката под него; когато изчистиш достатъчно количество от мъката, се достига до страха; а страхът, бидейки коренът, може да бъде изтръгнат и премахнат завинаги.

 

Казвайки това обаче, ще направя уточнението, че това не е еднократен процес. Не е: „Един гняв днес ми се надигна - аз го изчистих; стигнах до една мъка - аз я изчистих; стигнах до един страх, изчистих и него – край, приключих!”

Не.

В действителност, това, което е най-дълбокото в теб има много, много, много слоеве, така че това е процес, който е хем един, хем се повтаря и се повтаря, и се повтаря, докато се приключи напълно. Нещо като чистене на прозорец – веднъж, и два пъти, и три пъти, ще забършеш, ще забършеш, докато се махне всяко едно петънце, всяка една следа, която е останала на стъклото. Ето по този начин действаме в момента: надига се гняв - изчистваме количество от него; започва да прозира мъка - изправяме се срещу нея; изчистваме количество от нея - започва да прозира страх; изправяме се пред него, изчистваме количество от него и после пак е възможно да се появи гняв или е възможно да се появи мъка.

Така че, едновременно процесът е линеен, като етапи, които следва, но в същото време и мултидеменсионален - може да се прескача от едното към другото и да бъдат активирани; изчистване на количество от едното да активира друго и по този начин сме в един емоционален въртоп известно време.

 

Няколко са важните неща относно изчистването на гнева, на мъката и на страха.

 

Гневът, така както аз го виждам и така както аз го преживявам е най-лесното за изчистване от посочените три.

Гневът трябва да бъде пуснат, да му бъде даден израз, да му бъде дадена сила, за да може да излезе. Приемете гнева като вълна, която трябва да мине през вас и да отмине. С различни методи вие можете тази вълна да я подкрепите, този израз да бъде даден и по-бързо да отмине гневът.

 

По друг начин стоят нещата относно мъката и страха. Там е необходимо малко повече (или доста повече) духовно майсторство. Защо?

 

Когато отработваме мъка и страх е необходима повече съзнателност, с която пристъпваме, поради причината че, ако гневът е вълна, която да пуснем да излезе през нас и да се изтече, то мъката и страхът трябва да бъдат опознати до едно ниво, трябва да бъде достигнато едно ниво, където ти да си усетил мъката, където ти да си усетил страха, за да ги разбереш, и тогава като достигнеш това определено ниво, този предел, трябва да кажеш „НЕ!”, защото продължиш ли от тук нататък да си в страха, да си в мъката, те те заливат и потъваш. По този начин се оказваш да се въртиш вътре, да се въртиш в мъка и се развива една постоянна, хронична депресия; да се въртиш в страх и се развива един вътрешен ступор, едно задържане, едно свиване, едно самоограничение и ти изчезваш като същност, ти изчезваш като душа, която е дошла тук да се разгърне. Започваш да ставаш ти самият малък и всичко, което е в живота ти започва също да се свива и да става малко.

Така че, нужно е ниво на съзнателност, на осъзнаване, на вътрешно усещане, кога си достигнал предела, където вече знаеш тази мъка, познал си я, изплакал си я в определено количество, но от тук нататък, потъваш в нея, ако останеш. Кое е нивото, където, опознал си страха, разбрал си какъв е, почувствал си трепета вътре, разтърсило те е, взело е част от съня ти може би, но от тук нататък, ако продължиш, изгубваш себе си. И тогава, като усетиш този предел, че е настъпил, просто казваш: „Достатъчно!”

 

Как казваш достатъчно?

 

За мъката „достатъчно” казваш чрез творчество. В момента това е изключително добър вариант. Намираш нещо, в което да насочиш енергията си, вниманието си, мисълта и чувството си, където да създаваш нещо, където да виждаш създаденото, да го преживяваш, да се вдъхновяваш, да го споделяш.

 

„Ама как така творчество? Мене ми е толкова потиснато, аз не искам сутринта да ставам от леглото. Нищо не ми се прави. За какво да ставам? Няма никакъв смисъл, едно и също, ден след ден, едно и също, едно и също, едно и също! Какво творчество? Нямам вдъхновение да се събудя, камо ли да правя нещо...”

 

Ще намериш вдъхновение! Или преди да стигнеш до вдъхновението, ще кажеш това „Стоп” и ще се насилиш в първия момент.

 

„Е, какво творчество, какво да творя?”

 

Каквото и да е. Можеш да рисуваш, можеш да пееш, можеш да танцуваш, можеш да правиш нещо с ръцете си, можеш да плетеш, можеш да бродираш, а ако не можеш нищо друго, то можеш всеки ден да подреждаш масата за семейството си и това да е твоето творчество. Има начини. Тук ще почувстваш и ще избереш. Но това е твоят избор! Да спреш да си в мъката и да влезеш във вибрация, в емоция на създаване. А какво е създаването? Израстване на нещо Ново. Живот. Ще избереш Живота и ще пристъпиш към него с нещо толкова простичко – творчество.

 

Страхът.

Страхът обаче...

Ето тук вече стигаме до духовното майсторство. Защото страхът се прекъсва и изчиства енергийно с Вяра.

 

Вяра!

 

„Каква вяра? Вече не вярвам нищо да ме очаква. Каква вяра?! Пробвах всичко, вложих себе си, давах най-доброто от мен, правех най-доброто и какво получих?! Каква вяра?! Какво следва?!”

 

Следваш ТИ.

Следва БОГА.

И следва ВСИЧКО!

 

Вяра, че това, което предстои са условията, които са нужни да разгърнеш целия потенциал, с който си зареден.

Не е лесно и затова е нужно духовно майсторство.

Но е постижимо. Постижимо...

Само трябва да го избереш...

 

И аз тук искам да завърша с един абзац от „Трети разговор с Духа” между Духа Господен и Учителя Петър Дънов. Това е заветът на Небето към всяка една душа, дошла на Земята.

 

Ходи в пътя ми и не бой се – изпълнявай думите ми и ще познаеш, че съм благ и благоутробен и ще опиташ моята вярност, че е неизменна. Положи търпението в душата си и ме чакай, докато се облека в силата си и застана да се съдя за правдата си. Ей, казвам ти, ще въздам всекиму според делата му, няма да се забавя в пътя си, в който ме чакаш, ще се явя и ще ти помогна навреме.

 






По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

5 коментара:

  1. Ураааааааааааааа, ураааааааааааа! Това пристигна в точния момент при мен... Дааааааа. Прекрасно видео, Аника, вълшебна Аника. БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  2. Получило се е много добре! И текстовете Ви са прекрасни! Благодарности!

    ОтговорИзтриване
  3. Много силно,вълнуващо и завладяващо.Хубаво начало и успешен път напред.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Брагодаря за подкрепящите думи, значението им е голямо!

      Изтриване