Top-ads

Нива на съзнание и избор на реалност: Животът в 3D (4D) и 5D

Време за четене:
От Коментар от Сърце


Страхът от загуба е основният мотиватор за поведение и взимане на решения в 3D и 4D нивата на съзнание, при които светът съществува в дуалности, разделение и ограничение.
Затова тук полагаме неимоверни усилия да достигнем до желаното, понеже то е много далеч от нас.
Тук се борим да пробием, защото всичко е обособено от собствени граници и е разделено на „нас” и „другите” (а всеки си пази своя ареал).
В това ниво е постоянната нужда от доказване, че ти си достоен да бъдеш приет/допуснат от другата страна на границата, че ти си като „тях” и имаш място „там”. И това се отнася за всичко:
  • За любов„ще му покажа, че съм жената за него; ще бъда точно тази, която му е нужна; ще бъда по-добра от конкуренцията; трябва да бъда избрана, не искам да бъда сама” (респективно за мъжа).
  • За работа„ще се претрепя от работа, но ще им докажа, че заслужавам повишение; каквото и да ми коства, ще получа това, което искам; няма постижения без къртовски труд; ще спечеля на всяка цена”.
  • За отношения с околните„ще бъда винаги на линия, ще казвам „да”, защото съм добър и искам всички да мислят и знаят, че съм добър; искам да ме търсят винаги, да съм първия избор на кого да се обадят; искам да съм във Фейсбука на всички и всеки да ми дава лайк; искам да бъда одобрен и приет”.
  • За пари„не ме интересува какво и как, важното е да падат пари; работя, за да печеля, другото може да се преглътне; моята цел са парите, защото имаш ли пари, останалото може да се купи”.
В това ниво всичко съществува някъде „там” – в утрешния ден, на друго място, в друга ситуация, не-тук.
В това ниво всичко се прави, за да бъде постигнато в някакъв следващ момент.
Затова и съвсем естествено, при положение, че любовта/парите/уважението/работата/всичко е ТАМ, ти да преживяваш неговата липса и не-присъствие при теб ТУК и да продължаваш да вървиш към „там”, никога не стигайки.


В 5D нивото на съзнание светът съществува в единение и всичко е едновременно и във връзка.
5D е Любовта.
Тук не преследваме, тук не се борим и не пробиваме стени, защото стени няма – то е хармоничен вибрационен контакт, то е общуване през отвореното сърце.
В това ниво ПРИВЛИЧАМЕ и всичко е налично „тук” и „СЕГА” – отвътре навън в постоянно съ-творение на реалността, в която живеем.
Отнася се за всичко:
  • За любов„аз съм цялостен и истински и моят съответен партньор е цялостен и истински; нямам нужда да бъда допълван от някой, но вдъхновяван самият аз да бъда повече; нямам нужда да се доказвам и да потискам същността си, за да бъда „желания” от другия партньор, защото аз вече СЪМ желания за някой партньор точно в този момент; не желая да инвестирам време и енергия в някаква бъдеща промяна и бъдещо подобрение на другия и нашите отношения, а привличам партньор, с когото се хармонираме, променяме и израстваме заедно СЕГА.”
  • За работа„работя от и със сърцето си в полза на всички участващи страни и за повдигане/развитие на реалността, в която живея; всичко, което ми носи усещане за свиване и изчерпване на светлината в мен, всичко, което е в противоречие с моите ценности и със сигналите, които тялото ми подава, не е за мое добро и отпада автоматично; работата е изпълнение на моята мисия, не компромис и борба”.
  • За отношения с другите„избирам с кого да прекарвам времето си и с кого да споделям енергията си; отношения, в които не съм истински и/или бивам ограничен, са във вреда на моята същност и аз излизам от тях с благодарност и без съжаление; „не” не ме прави лош, а е форма на уважение и любов към себе си”.
  • За пари – „парите са материализирана енергия и са неизчерпаем ресурс, те са навсякъде и текат свободно; парите не са моя цел, но са сътрудник в изпълнението на моите цели/мисия; енергията, която влагам в работата, за която съм призван, се връща при мен материализарана; всичко, което правя, има смисъл; всичко, което правя, води до резултат”.
В това ниво всичко съществува във всеки един момент и изборите и решенията се основават не върху страха от липса и загуба, но от вдъхновението за реализиране на идея, за която си отворен да получиш всички нужни ресурси и помощ по най-добрия начин и в съвършения момент.

В 3D и 4D енергията се влага в борбата за ресурси, защото възприятието е, че ресурсите реализират идеите. Затова тук сме в постоянно чакане и подготвяне на идеалните момент и условия.

В 5D енергията се влага в реализиране на идеята, защото възприятието е, че всяка идея е проява на самия Живот, който е в неспирно развитие и растеж и сам привлича всички необходими ресурси за своето осъществяване и поддържане. Затова тук сме в постоянно следване на вътрешния призив, защото всяка направена стъпка води до следващата и всяко постижение отключва идеалните условия за следващия прогрес.

В това ниво съзнанието се фокусира не върху онова, което може да се случи „утре”, но върху това, което се случва точно СЕГА, защото реакциите ти в този момент определят цялата времева линия (последователност от стъпки и направление), която се отключва за теб. По този начин в 5D днешната реалност създава „утре”, за разлика от 3D и 4D, където фантазията/допускането за „утре” определя днешния момент.

В 3D и 4D решенията и изборите са рационални/умствени стъпки към спасение/оцеляване.
В 5D решенията и изборите са интуитивни, основани на вътрешно знание стъпки към израстване/живот без да е нужно да разбираш умствено смисъла им (смисълът винаги се изявява, когато това е необходимо).

В 3D и 4D работим в разделение с околния свят и се борим за своето място.
В 5D работим в сътрудничество и синхрон с Потока на цялата Вселена и изпълняваме своята мисия (именно мисията е нашето „място”) в Общия План.

В 3D и 4D възприятието е, че каквото трябва да бъде, ще бъде.
В 5D съзнанието е, че каквото трябва да бъде, Е.

---
В кое ниво на съзнание се намираме зависи от нас. В един и същи ден може да постъпим от позицията на 3D в една ситуация и от нивото на 5D в друга. Целта е цялостно преминаване на съзнанието в 5D и нагоре без връщане/слизане в ниските нива.





По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: