Top-ads

7 печеливши стратегии по време на Ретрограден Марс

Време за четене:
От 2 коментара


Марс – Богът на войната и управител на нашите воля, амбиция, действие, страст, сексуална енергия и агресия – е планетата в хороскопа, която ни разкрива какво ни мотивира и как постигаме това, което искаме. Той действа уверено и настоятелно и върви само напред. Не обича да спира, не обича да чака и не обича да прави ревизии на решенията си.

В синхрон с това, Марс е планетата, която влиза най-рядко в ретроградност – за около 2 месеца на всеки 2 години.

Как се проявява това?

Когато е ретрограден, енергията на Марс се задържа, забавя и насочва навътре. Това е покана да преразгледаме и преработим минали наши действия, така че да изчистим допуснатите грешки, заради прибързаност, крайна самоувереност, егоизъм, реакция на бягство в ситуация на стрес и пр.

Само че, ревизията на миналото е възможна, само ако действията в настоящето се стопират и ограничат, което неимоверно води до усещане за отнемане на личната ни свобода да бъдем, каквито искаме, да правим, каквото искаме и да получим това, което искаме ВЕДНАГА.

В резултат в нас започват да се генерират и натрупват раздразнение, напрежение, гняв, пасивна агресия, ожесточеност, войнственост, нападателност, включително физическа.

И не винаги реакциите са лични – срещу другия или срещу самите нас – но са винаги дълбоко психични, изкарващи на повърхността неодобрението и неудовлетворението от това, което съм Аз.

Как да действате умно по време на Ретрограден Марс, така че да намалите напрежението и да ограничите агресивните експлозии?

Започнете със следните 7 печеливши стратегии:

· Когато в определена ситуация и към някой човек усетите надигане на гняв, раздразнение и агресия във вас, вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти и се запитайте: „Ако отреагирам агресивно, какъв ще бъде резултатът?” Ако прецените, че няма да бъде добър, оттеглете се от ситуацията без друго действие.

· Ако някой прояви агресивност и нападателност към вас (физическа, вербална, емоционална), не се включвайте в играта, не отвръщайте със същото, това само ще подсили напрежението и експлозията между вас ще бъде още по-голяма.

· Пренасочете енергията от вътрешното напрежение към нещо ползотворно: спорт (не спор:), изпълнение на планирани задачи, по-дълги разходки навън, физическа и ремонтна дейност по дома, някакво творческо занимание.

· Намалете темпото на действане, мислене, чувстване. Бъдете търпеливи. Не бързайте и не насилвайте нито обстоятелствата, нито другите, нито себе си.

· Ограничете контакта с негативни и агресивни хора, включително онлайн – не са ви нужни чужди драми, черногледство и омраза. Когато енергията на един човек ви натежи, без притеснения си тръгнете от срещата и/или приключете разговора с него.

· Не правете прибързани изводи! Не вземайте импулсивни решения! Ако в личните ви отношения нещата са натегнати и стават още повече такива, не подклаждайте войната с партньора, за да не съжалявате по-късно за думи, казани от гняв, и нанесени рани, които са оставили дълбоки и незаличими белези.

· И най-вече, вълшебната формула по време на ретрограден Марс: НЕ Е НУЖНО ВИНАГИ ДА СИ ПРАВ. Силата е не в това да надвиеш другия, но да надвиеш себе си!


Марс е ретрограден от 27 юни до 28 август 2018 г. във Водолей.
Следваща фаза на ретроградност - от 10 септември до 14 ноември 2020 г. в Овен.



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

2 коментара:

  1. Браво Ани, за първи път чета толкова полезна и разбираема астрологични статия.

    ОтговорИзтриване