Top-ads

Сканиране и балансиране на чакрите с Таро

Време за четене:
От Коментар от Сърце
таро и чакрите

Протичането на жизнената енергия през тялото е в динамична зависимост от влиянията на околната среда и начина, по който реагираме. Енергийният баланс между чакрите е крехък и изисква ежедневна грижа и внимание. Как с помощта на Таро да установим моментното състояние в енергийното ни тяло, и онова, от което се нуждаем, за да възстановим хармонията в нас?

Таро са чудесен инструмент за сканиране и балансиране на чакрите

Вземете своите карти и изтеглете седем от тях, по една за всяка чакра – от първа карта за първа чакра, до седма карта за седма чакра. Подредете ги възходящо, от долу нагоре, за да получите картина на енергийния поток, протичащ във вашето тяло.

Значение на картите, по реда на изтегляне:

Карта 1: коренова чакра
Тази карта показва физическото ви здраве и чувството за сигурност, финансовото състояние, връзката с природата и земята, способността да устоявате на трудности, активността и подвижността във физически план, основните механизми за справяне със стреса, които използвате.

Карта 2: сакрална чакра
Тази карта ще ви даде информация за емоциите и страстите, за сексуалните и творчески блокажи, за способността ви да се наслаждавате и да преживявате радост и удоволствие.

Карта 3: слънчев сплит
Тази карта ще ви подскаже доколко контролирате средата и удовлетворявате своите нужди, чувството ви за лична стойност и самочувствие, общият ви тонус и метаболизъм (нисък или висок).

Карта 4: сърдечна чакра
Тази карта разкрива способността ви да давате и да получавате безрезервно, отворено/затворено сърце, наранени чувства и задържана обида; чувства за любов, тъга, отхвърляне, милосърдие и пр.

Карта 5: гърлена чакра
Тази карта дава информация за начина, по който комуникирате с другите (кое ви затруднява и кое е ваша силна страна), способността ви да изказвате своята истина и да приемате чуждата.

Карта 6: трето око
Тази карта говори за вашата интуитивност и вътрешна мъдрост, дали се вслушвате във вътрешния си глас или го пренебрегвате; начина, по който гледате на света.

Карта 7: коронна чакра
Тази карта ще ви даде информация за вашата връзка със света на духовното, за езотеричните ви интереси и духовни стремежи, както и дали следвате Пътя на душата си или сте се отклонили от него.

Разгледайте картите като свързани помежду си звена, през които протича енергийният поток. Между кои чакри връзката е плавна и къде по веригата има затруднение? Кои влияния е добре да засилите в живота си и кои е добре да ограничите? Има ли обърната карта в някоя от позициите – енергията в тази чакра има нужда от задвижване и „обръщане”.


Как да балансирате своите чакри чрез Таро

Първи метод
Чрез съзнателна промяна на картите. Може да изправите обърнатата карта, за да се освободи енергията й. Или да замените картите, които не ви харесват, с такива, които искате да се проявят в живота ви. Направете желаните от вас корекции и разгледайте новата картина на чакрите. Започнете от първата карта и преминете стъпка по стъпка до последната. Има ли разлика в начина, по който енергията прелива и протича през вас? Какво усетихте щом стигнахте до променените карти?

Втори метод
Отделете картите, които посочват блокирани чакри. Коя от тях в момента има по-специално значение за вас и имате усещането, че е ключова? В следващите дни медитирайте върху картата с намерението да се свържете с този аспект в себе си и да го отработите на подсъзнателно ниво. Можете да носите картата в чантата си, като напомняне да следите и да избягвате в ежедневието си ситуации, срещи и преживявания, за които тя ви предупреждава и които блокират енергията във вас.

Трети метод
Попитайте Таро: „Как мога да освободя енергията в засегнатата чакра?” и изтеглете допълнителна карта за конкретната позиция. Или, запишете си изтеглените карти, след това съберете цялото тесте, разбъркайте ги и изтеглете нова подредба, която да ви даде информация за онова, от което се нуждаете, за да балансирате енергийното си тяло. Примерна подредба (по реда на чакрите от първа до седма):
  • Карта 1: Как да живея в хармония с околната среда?
  • Карта 2: Как мога да бъда по-сексуален или креативен?
  • Карта 3: Как да балансирам своите агресивност и пасивност?
  • Карта 4: Как да отговарям на любовта?
  • Карта 5: Как да изразявам автентично и без страхове своите емоции?
  • Карта 6: Какви мечти и представи за бъдещето трябва да поддържам?
  • Карта 7: Съвет от моето Висше Аз.
Как картите от новата подредба кореспондират с картите от „сканирането” преди това? Има ли карта, която се появява и в двете подредби и на кои позиции? Каква връзка имат тези две чакри за вас и как промяната в едната ще повлияе върху другата?


По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: