Top-ads

10 минути блаженство на ден в 3 лесни стъпки

Време за четене:
От Коментар от Сърце
10 минути медитация на ден

Научно доказано е, че медитацията е холистична практика с отпускащ и облекчаващ ефект върху физическото тяло и ума. Намерението при нея е да излезеш от фокус и да влезеш в състояние на без-мисловност, в алфа мозъчна дейност, при която човек осъзнава, но не обработва активно постъпващата информация. Това осигурява спокойствие и почивка на тялото и ума, тревожността намалява, проблемите изглеждат по-малки, умът става свеж и красив, щастието се увеличава, а интуицията нараства. Медитацията води до енергизиране на всички клетки в организма, което предизвиква преживяване на радост, усещане за мир и ентусиазъм. А за да се ползваме от лечебните позитиви на медитацията, достатъчно е да си отделим подарим 10 минути на ден.


10 минути блаженство на ден в 3 лесни стъпки

Стъпка 1 – Създайте рутина
Изберете си време, в което всеки ден ще практикувате своята 10-минутна медитация. Може би сутринта, за да се заредите с енергия и да повдигнете настроението си за предстоящия ден. Или вечерта, за да се освободите от натрупания стрес, да се отпуснете и да подобрите качеството на съня.

Стъпка 2 – Настанете се удобно и Дишайте
Осигурете си спокойна атмосфера и 10 минути, в които никой няма да ви безпокои. Изключете мобилния си телефон. Настанете се удобно и дишайте. Поддържайте съзнателност за своите вдишвания и издишвания, нека бъдат бавни и методични. В коя част на тялото си усещате стегнатост? Насочете внимание натам и вдишайте през носа, отпуснете напрежението, като издишате през устата. Дълбокото дишане насища кръвта с кислород и скоро ще усетите цялостно отпускане на тялото.

Стъпка 3 – Не мислете за нищо
Обичайното ни състояние е да мислим за всичко и понякога е голямо предизвикателство да „излезем” от този режи, но с практиката идва съвършенството и в процеса на ежедневна медитация в един момент ще постигнете състоянието на без-мисловност. Въпреки това обаче, дори да използвате своите 10 минути блаженство на ден не за медитация, а само за релаксация, откъсването от околния свят и посвещаването на няколко минути само за себе си, ще спомогне за укрепване на връзката с вашето тяло и усилване/ясно чуване на вътрешния глас.



снимка: issuu.com


По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: