Top-ads

Пълноценен и Успешен Живот: ДА!

Време за четене:
От Коментар от Сърце

искам пълноценен и успешен живот


Какво е Пълноценен и Успешен Живот?

Това е животът, в който изпълняваш мисията си в този свят и проявяваш себе си в най-висшия свой потенциал.

Звучи просто, нали, и много позитивно, заредено с добра емоция. Това е усещането у всеки от нас за живота, който искаме-трябва-можем и ни е писано да изживеем. Защо тогава не се случва така?

Christine Kloser извежда три важни съставки на Пълноценния и Успешен Живот:
  • Автентичност – Способността да бъдеш истинския себе си.
  • Призвание – Да следваш Пътя на душата си.
  • Вдъхновено Действие – Да правиш онова, което те придвижва напред към осъществяване на призванието ти.
Оказва се обаче, че през целия ни живот биваме „бомбардирани” от вярвания и послания, които изместват фокуса от постигане-на-себе-си към постигане-на-социално-признати-роли-и-статуси. Да бъдеш „успешен” в много по-голяма степен се свързва с това да имаш един милион в банковата си сметка, отколкото с това да имаш здраво и щастливо семейство. Да бъдеш „успешен” в много по-голяма степен се мисли в полето на парите и властта, отколкото в полето на здравето, личното благополучие и любовта.

Как да оцелеем сред тези вярвания, ако ги усещаме не свои и дълбоко в себе си искаме нещо повече? Отместете ги малко в страни и на тяхно място поставете

Истината за Успеха, която никой не ни казва
  • Няма нищо нередно в това да искаш по-смислен живот.
  • Няма нищо нередно в това да копнееш за повече пълноценни преживявания и промяна в света около теб.
  • Няма нищо лошо в това да чувстваш, че „успехът”, какъвто го определя обществото, не е за теб.
  • Няма нищо лошо в това, ако не можеш да назовеш призванието си, но в себе си усещаш нестихващ копнеж и стремеж да откриеш мястото си, защото точно там е твоят Успех.
Тогава

Как да постигнем Пълноценен и Успешен Живот?



#1: Освободи своето Автентично Аз

Първата стъпка в постигането на Пълноценен и Успешен Живот е да разбереш Кой-си-Ти и какво е Твоето-Уникално-място-в-Света. Това е процес, който изисква по-дълбоко и по-цялостно да се докоснем и да приемем личното си призвание; да се отдадем и да последваме мисията на душата си. И тъй като душата винаги говори тихо и се свързва с нас чрез интуицията и предчувствията, то 3 ключови способности са от критична необходимост, за да можем да чуем себе си:
  1. Да бъдеш тих, спокоен и умиротворен.
  2. Да различаваш гласа на Интуицията (дълбоката увереност, смелост и знание) от гласа на Егото (личните страхове, опасения и спирачки).
  3. Да разпознаваш емоциите си и да ги трансформираш.
Или това е т.нар. Вътрешна Проницателност, която изисква:
  • готовност, смелост и дисциплина да изследваш вътрешния си свят;
  • признаване на собствените силни, но и слаби страни;
  • приемане на своите недостатъци;
  • даване прошка на себе си за всяка ситуация, в която си бил наранен или злепоставен от себе си или от някой друг.
В резултат, осветяваме вътрешния си свят, откриваме кои сме ние и даваме позволение на своето Автентично Аз да се прояви.


#2: Влез в Пътя на Призванието си

Пълноценният и Успешен Живот започва с крачка към личната автентичност и продължава с поход по Пътя на своето Призвание. За съжаление, превръщането във възрастен е свързано с повече и повече изисквания, които държавата, обществото, колегите, семейството предявяват към нас, и ние повече и повече се отдалечаваме от своите мечти и визия за смисъла и качеството на личния ни живот. Това обичайно води до субективно усещане за хванат в капан – капанът на брака, отношенията, работата, институциите, бизнеса, икономиката и т.н. – което резултира във фрустрация и изгубване на смисъл, в чувство за недостатъчност и желание за нещо повече. И това е чудесно! Защото душата ви говори. Дълбоко в себе си, под наслоените пластове от трябва да бъдешот теб се очаквазадължително е да си, всеки от нас е заровил своята истинска история, за която копнее, но от която се е отказал, защото
„Обществото често прощава на престъпниците, но никога на мечтателите.” Оскар Уайлд
Да влезеш в Пътя на Призванието си означава да разместиш пластовете и да откриеш точно тази истинска и най-добра за теб история, да й кажеш ясно и категорично ДА и да пристъпиш към осъществяването й чрез


#3: Вдъхновено Действие

Действието е онова, което отделя тези, които се радват на Пълноценен и Успешен Живот, изпълнен с доволство и изобилие, от онези, които тихо скърбят по живот, за който копнеят, но не живеят. Действието е това, чрез което проявяваме своето Автентично Аз и реализираме Призванието си НАВЪН. Това е нашата заявка пред Вселената, че сме твърдо решени да постигнем Пълноценен и Успешен Живот и сме готови не само да бъдем (себе си), но и да правим (необходимото). Едно нещо обаче е от изключителна важност и го запомнете:

Не действие, заради самото действие, а ВДЪХНОВЕНО, което произтича от онова вътрешно побутване, от онзи вътрешен тласък, заради който обикновено казваме:

Нещо ме накара...
... да купя тази книга.
... да се обадя на този приятел.
... да отида на това място.
... да направя това действие.

„Какво? Ти луд/а ли си?”
„Това няма да се получи!”
„Защо ти е да го правиш изобщо?”
„Ако бях на твое място, не бих си губил/а времето!”

Чували сте подобни „съвети”, нали, когато сте споделяли своите развълнувани идеи? А може би не са ви ги казвали, но сте ги виждали, изписани в погледа на „приятеля”, с когото сте решили да споделите плановете си? Тъжната истина е, че повечето хора, независимо в кое кътче на Земята, предпочитат да играят на сигурно и да не излизат от зоната си на комфорт. Всеки от нас знае, че успехът идва с действието, но действието е риск, който малко от нас са готови да поемат. И ето ви вас с вашата вдъхновеност за действие, преливате в увереност и стремеж към постижение – О, не, не, не може така, „ти луд/а ли си да се захващаш с това”?!

Последната стъпка в постигане на Пълноценен и Успешен Живот е да се научим да бъдем адвокати на себе си, да се вдъхновяваме и окуражаваме сами, и безрезервно да вярваме на вътрешния си глас, следвайки неотклонно посоката, в която ни води. Защото, дори когато не виждаш крайната дестинация, всяко вдъхновено действие, към което те подтиква интуицията, те води стъпка напред към онова, което е най-добро за теб и към мястото, където ти ще си най-добър – Твоят Пълноценен и Успешен Живот; Твоето Реализирано Призвание.


---
Снимка #1: consciousintimacy.com
Снимка #2: karensedge.com


По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: