Top-ads

Вълшебни думи за осъществяване на желанията

Време за четене:
От Коментар от Сърце

как да сбъдна желанията си
Снимка: altonivel com
Някога искали ли сте нещо, което така и не сте получили? Предприели сте действия, за да го постигнете, но така и не сте успели. И в крайна сметка сте се превърнали в преследвач на желаното, което недостижимо ви бяга...

Да, сценарият е познат. Всеки от нас има поне едно голямо желание, което всячески се опитва да осъществи, но така и не успява. Защо?

ЖЕЛАЯ, ИСКАМ, НУЖДАЯ се, КОПНЕЯ, МЕЧТАЯ – думи, които обичайно използваме, за да заявим стремежа си към нещо. Но прочетете ги пак:

  • ЖЕЛАЯ
  • ИСКАМ
  • НУЖДАЯ се
  • КОПНЕЯ
  • МЕЧТАЯ
- думи, наситени с липса. Те крещят: „Имам празнина за запълване и искам да се запълни веднага!”
Те означават: „Това, което имам в момента, не ми е достатъчно. Това, което преживявам в момента, не ми харесва. Искам да се махна от тези условия и да попадна в други.”

Така се превръщаме в „преследвач” на „другите условия” и „бягащ” от настоящите. А нали си спомняте какво казва народът – „От каквото бягаш - застига те”, и ето как, голямото ти желание се оказва несбъдващо се и привличащо към себе си точно обратното.

Сега да направим малък опит. Прочетете следните две твърдения:

„Искам тази работа.”
„Обичам тази работа.”

Имаше ли разлика? Какво усещане ви предизвика всяко от твърденията? Почувствахте ли Копнеж с/у Сигурност; Отделеност с/у Цялостност? Да. А сменихме само една дума.

Обяснението е простичко – Това, което обичаме, го привличаме. Влизаме във връзка с него (енергийна, мисловна, емоционална, физическа). Ние искаме тази връзка, ние ПОЗВОЛЯВАМЕ тази връзка и ставаме едно с обичаното.

А какво означава да ПОЗВОЛИШ? То е да дадеш РАЗРЕШЕНИЕ на нещо да се изрази чрез теб, знаейки, че то вече е част от теб, а не отделено (че го няма, че е невъзможно, че много го искаш, но все не се случва). С това, което обичаш, ти вече си във връзка, на енергийно ниво вие вече сте заедно.

Да ОБИЧАШ нещо = да го привлечеш
Да обичаш = Да получаваш, защото: „Това, което ти обичаш, ОБИЧА ТЕБ.”

Ето как, една малка промяна в перспективата може да промени всичко. Една малка промяна в думите, които използваме, може да измени енергийния поток, който тече към нас. Затова, когато си помислите:

ЖЕЛАЯ... използвайте ОБИЧАМ
ИСКАМ... използвайте ПОЗВОЛЯВАМ или ПОЛУЧАВАМ
НУЖДАЯ СЕ... използвайте ВЪЗНАМЕРЯВАМ
КОПНЕЯ... използвайте ПРИВЛИЧАМ
МЕЧТАЯ... използвайте ВИЖДАМ

Целта е да преминете от език на копнеж към език на очакване (о да, има разлика между двете).

Но да поговорим още малко за РАЗРЕШЕНИЕТО. Примери за сфери, в които обикновено не даваме разрешение, са:

  • Получаване на пари или напътствия свише.
  • Освобождаване от нещо, което ни вреди.
  • Даване на прошка на себе си или другите.
  • Приемане на обстоятелствата такива, каквито са.
Обичайно ние поставяме бариера, не позволяваме случването, блокираме процеса и потокът на изобилието спира в дадената сфера (а често дори блокираме повече от една сфера в живота си). Разрешението е това, което позволява на енергията да влиза и излиза, да протича през теб и в живота ти без прекъсвания, в един несекващ поток. То е както при електричеството – токът тече само при непрекъсната верига, тогава
Защо така лесно спираме тока в живота си?
Сега да се върнем към въпроса в началото: Искате ли нещо, което така и не получавате? Има ли нещо, което преследвате, но така и не достигате? Какво всъщност не си разрешавате да получите?

Може би много искате любовна връзка, но дълбоко в себе си не сте готови да се откажете от ергенския/моминския начин на живот? Може би много искате повишение, но в себе си имате опасение, че няма да се справите с по-голямата отговорност? Може би..., НО. Потърсете точно това „НО”, което поставя спирачка пред вашето уверено РАЗРЕШЕНИЕ да получите желаното обичаното.

Този текст е базиран върху идеите, представени от Bec Robbins
в The Healthy and Wealthy Entrepreneur Summit 2016.

По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: