Top-ads

Каквото и да си, ти си свое собствено творение

Време за четене:
От Коментар от Сърце


СЕГА

 

 

„Сутра (афоризъм): ТИ СИ ОТГОВОРЕН

 

Обикновеният ум винаги прехвърля отговорността върху някой друг. Винаги другият те кара да страдаш. Жена ти те кара да страдаш, мъжът ти те кара да страдаш, родителите ти те карат да страдаш, децата ти те карат да страдаш, или финансовата система на обществото, капитализмът, комунизмът, фашизмът, преобладаващата политическа идеология, социалната структура или съдбата, кармата, Господ... наречете го, както искате!

 

Извинения, извинения, извинения – извинения, само за да избегнеш една единствена истина, че

„Аз съм отговорен за себе си. Никой друг не е отговорен за мен - абсолютно и изцяло това е моя отговорност. КАКВОТО И ДА СЪМ, АЗ СЪМ МОЕ СОБСТВЕНО ТВОРЕНИЕ.”

 

Това е значението на сутрата:

Прехвърли вината върху един и този един си Ти.

 

Щом това прозрение стане част от теб:

„Аз съм отговорен за моя живот – за всички мои страдания, за моите болки, за всичко, което ми се е случило и ми се случва. Аз го избрах по този начин. Това са семената, които посях и сега това са плодовете, които жъна. Аз съм отговорен.”

 

Щом това прозрение стане естествено разбиране в теб, тогава всичко друго става просто.

 

Тогава животът завива в друга посока и поема в ново измерение. Това измерение е преобразуване, революция, промяна – защото веднъж разбрал, че аз съм отговорен, аз вече знам, че мога да пусна всичко във всеки момент, в който реша. Никой не може да ме спре от освобождението.

 

Може ли някой да ти попречи да оставиш нещастието; да трансформираш своето нещастие в блаженство?

Никой.

Дори да си в килия, окован и затворен, никой не може да държи в плен ТЕБ.

 

 

Следващата сутра: БЪДИ БЛАГОДАРЕН ЗА ВСЕКИ

 

Бъди благодарен за всеки, защото всеки създава условие за теб да бъдеш трансформиран – дори тези, които смяташ, че ти пречат; дори тези, които мислиш, че са врагове.

 

Твоите приятели, твоите врагове, добрите хора и лошите хора, благоприятните обстоятелства и неблагоприятните обстоятелства – всички заедно създават контекста, в който ти можеш да бъдеш трансформиран и да станеш Буда.

 

Бъди благодарен за всички – за тези, които са ти помогнали, за тези, които са ти пречели и за онези, които са били безразлични.

 

Бъди благодарен за всички.” (Ошо)

 

 

 

Толкова много възможности да бъдеш Отговорен и Благодарен в това Сега, изпълнено с разнообразие от съзнания, възприятия, поведения, цели и желания... контекст, в който всеки миг можеш да бъдеш трансформиран.

 

Толкова много възможности да БЪДЕШ повече и да създаваш по-добро във всеки момент, в който Това-Което-Е (всяко едно обстоятелство, всяко едно събитие, всеки един развой, написаното, казаното, направеното) разкрива истинското лице на всичко, и всеки от нас може да избира Себе Си (кой си, какъв си) и Реалността, в която вярва, която иска и която създава/живее...

 

Влагайте енергията си в съграждане, ниските реалности са в естествен разпад.

Животът, който искате е вътре във вас.

Личният пример е начинът да го сътворите отвън...

 

Анна

 



снимка: Светлана Беляева



 

По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: