Top-ads

Стресът: Врата към разширеното съзнание (тантра медитация)

Време за четене:
От Коментар от Сърце


Като цяло хората се щурат в много бързи темпове, тичайки към кой знае къде за кой знае какво. И докато припираме все повече и повече, ние рядко се спираме, за да се запитаме защо бързаме толкова много.

 

То е несъзнателен механизъм на непрекъснат цикъл на стрес. Аз го наричам „стресова зависимост”. Да, точно така, приливът адреналин, който се усилва от стреса, наистина може да се превърне в пристрастяващ наркотик.

 

В Тантра използваме всичко от живота като врата към разширеното съзнание, включително стреса.

 

За тази медитация можеш да бъдеш на закрито или навън в природата.

Започни да се щураш, да вървиш насам-натам, като че се движиш към много важна цел.

Продължавай да се щураш и в това лутане и бързане насочи цялото си внимание към онази движеща сила вътре в теб, която те кара да пришпорваш и да бързаш, позволи на стреса да се разлее и да го преживееш изцяло.

 

Продължавай да се движиш, докато се изтощиш напълно и тялото ти просто падне на пода. Това не трябва да е твое решение да легнеш долу. За да вкусиш нектара на тази медитация, трябва да оставиш тялото си да се свлече от умора.

Щом тялото ти падне, изведнъж и в твоята психика пада целта, върху която си бил фиксиран; внезапна промяна се случва и умът се изключва.

 

По този начин можеш да изпиташ дълбокото сливане с твоята извечна същност, която е отвъд ума и тялото и която сега ти се разкрива...

 


от Ma Ananda Sarita,

световен тантра учител и мистик



снимка: Dan Hecho



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: