Top-ads

Астро ключ: Декодирай енергийната спирала на живота си

Време за четене:
От Коментар от Сърце


В тази статия искам да привлека вниманието ви към една астрологична техника, която е лесна, интересна и полезна.

Може да я дефинираме като астрологичен ключ, който декодира цикличността в живота ви и показва коя е доминиращата/водещата енергия за вас през всяка една година, отчетено от рождения ви ден до следващия рожден ден.

Това е енергията, която ще повлиява и ще моделира мислите, чувствата и действията/решенията ви и която ще се проявява чрез обстоятелствата и събитията през съответната година.

Изключително овластяваша техника.

И съвсем лесна за използване от всеки.

Единственото, което ви е нужно, е да познавате хороскопа си и по-точно да знаете кой е знакът на върха на всеки дом. Останалото ще го намерите в таблиците по-долу.

Принцип на техниката


Принципът на работа с тази техника/ключ се основава на идеята, че всяка година от живота ни е свързана и повлияна от конкретен дом в хороскопа и планетата, която управлява този дом.

От раждането ни до навършване на 1 година (година 0) животът ни е под енергийното въздействие на Първи дом.

От 1 година до навършване на 2 години (година 1) сме под въздействието на Втори дом и неговия управник.

И т.н., с циклична повтаряемост (енергията на Първи дом е доминираща в годините 0, 12, 24, 36 и т.н.), която отразява духовното развитие/Пътя на душата по спирала.

Работа с таблиците

  1. Открийте своята възраст в таблица 1 и вижте с кой дом е свързана – Напр., в момента сте на 42 години, което означава, че сте свързани с енергията на Седми дом.
  2. Проверете в личния си хороскоп кой знак е на върха на този дом – Напр. вашият Седми дом започва от Дева.
  3. В таблица 2 открийте съответния астрологичен знак и вижте коя планета е свързана с него, именно нейната енергия ще се проявява силно в живота ви през настоящата година. В таблицата са посочени и основни характеристики за всяка планета. – Напр., управляващата планета за Дева е Меркурий, който носи вибрация на бърза мисъл, съобразителност, сръчност.
  4. В таблица 3 са посочени сферите, които обхваща всеки дом от хороскопа и това са областите, в които можете да очаквате по-голяма динамика през съответната година. – Напр. Седми дом обхваща взаимоотношения и контакти с другите, което ще постави на фокус качеството и типа на връзките, които поддържате. Отношенията с другите ще доведат до разкриване на личните ви качества и същност, ще ви провокират да проявите своята съобразителност, а бързата ви мисъл ще бъде решаваща в много ситуации.

Вписаното в таблиците е съвсем базисно и ориентировъчно. То ще ви подскаже посоката, но за по-дълбоко тълкуване се вслушайте във вътрешния си мъдрец или потърсете помощ от някой, в чиито астрологични и интуитивни знания вярвате.


Таблица 1
дом
години

І дом
0,
12,
24,
36,
48,
60,
72,
84

ІІ дом
1,
13,
25,
37,
49,
61,
73,
85

ІІІ дом
2,
14,
26,
38,
50,
62,
74,
86

ІV дом
3,
15,
27,
39,
51,
63,
75,
87

V дом
4,
16,
28,
40,
52,
64,
76,
88

VІ дом
5,
17,
29,
41,
53,
65,
77,
89

VІІ дом
6,
18,
30,
42,
54,
66,
78,
90

VІІІ дом
7,
19,
31,
43,
55,
67,
79,
91

ІХ дом
8,
20,
32,
44,
56,
68,
80,
92

Х дом
9,
21,
33,
45,
57,
69,
81,
93

ХІ дом
10,
22,
34,
46,
58,
70,
82,
94

ХІІ дом
11,
23,
35,
47,
59,
71,
83,
95


* * * 

Таблица 2
знак
планета*
характеристики

Овен
Марс
Увереност, самооценка, воля, устрем, идейност и пристъпване към реализиране на идеите, стремеж към идеал, отстояване на личната правда и защитаване на колективната справедливост. Непримиримост, агресивност, настояване за бързо реализиране тук и сега.

Телец
Венера
Удобство, задоволство, връзка с тялото, чувственост, практичност, откриване на женската страна, връзка с природата, подобряване на околната среда. Мързел, чревоугодничество, доминация на плътските потребности. 

Близнаци
Меркурий
Бърза мисъл, общуване, всестранни интереси, четене, писане, придобиване на нови знания. Разсейване; говорене, заради самото говорене; разпространение на информация без тя да е обмислена и проверена.

Рак
Луна
Интуиция, подсъзнание, сънища, въображение, фантазия, емоционален свят, връзка с рода, семейство, дом, грижа, отглеждане. Мечтателност, потъване във фантазии, емоциите насочват действията.

Лъв
Слънце
Аз-ът, изразяване на индивидуалната слънчева същност, жизнена енергия, дух, стремеж към себереализация и себеактуализация. Желание за почивка, забавление, хобита и трудно съсредоточаване върху задачи и отговорности.

Дева
Меркурий
Съобразителност, ловкост, сръчност, аналитичност, придобиване на повече знания в една област (профилиране); природно лечение, умереност и добра преценка за „дозирането” – перфектното съотношение за перфектен баланс в живота. Извъртане на истината, лъжи и подвеждаща информация; манипулиране с информацията за лична полза.

Везни
Венера
Социални контакти, общуване, развлечения в компания, запознанства и партньорства, грижа за външния вид, изграждане на имидж, подобряване на личното присъствие в обществото. Прехвърляне на лични задължения върху другите, използване на чар и ласкателства за своя облага.

Скорпион
Марс
Сексуална енергия, асертивност, работа със Сянката, кундалини пробуждане, психични сили, мощен фокус на личната енергия, твърди убеждения и способност за налагане на личната воля. Злоупотреба с властта, доминиране, садизъм, парите и сексът като методи за подчинение и контрол.

Стрелец
Юпитер
Разширяване на кръгозора, изграждане на лична философия за живота, контакти и пътувания до чужди/непознати за индивида земи, духовност, оптимизъм, ентусиазъм, чест, благородство и защита на Истината. Високо мнение за себе си без покритие, бягство от лична отговорност за обещания, действия и решения. 

Козирог
Сатурн**
Зрялост, мъдрост, натрупана с опита; карма/последици от взети решения, дисциплина, търпение, точност, висша Справедливост, структура, устойчивост, материализиране. Неотстъпване от личния план и налагането му над останалите, контролиране на всичко и всеки.

Водолей
Сатурн**
Прозорливост, фокусиране, осъзнаване на връзките между нещата и начинът, по който е устроено Всичко; способност за предричане на бъдещето чрез познаване на миналото; отговорност към цялото; неформалният водач, признат от всички. Отделяне от света и бунт срещу статуквото, липса на чуваемост и приемане на съвети и напътствия от другите.

Риби
Юпитер
Емпатия, емоционално попиване и съпричастност към болката на другите, мистицизъм, идеализъм, силна връзка с духовните селения, медитация; социална работа, доброволчество, благотворителност. Романтизиране на реалността, желание за спасяване на всеки онеправдан до степен на самоотричане, чувство за самота и изоставеност, суицидни мисли, използване на вещества за бягство от реалността.


*Техниката работи с традиционните управители на знаците.
** Сатурн винаги носи ограничения в материалния свят и чувство, че светът ти се свива.


* * *

Таблица 3
дом

сфери на въздействие

І дом

Идентичност. Начин на действие. Персона. Поведение.

ІІ дом

Пари. Материални придобивки. Ценностна система. Тяло.

ІІІ дом


Близко обкръжение. Комуникация. Братя, сестри, братовчеди. Образование.

ІV дом

Семейство. Предшественици. Детство. Емоции. Вътрешен център.

V дом

Любов. Наслада и почивка. Творчество и таланти. Деца. Вътрешното дете.

VІ дом

Работа. Колеги. Ежедневна рутина. Здраве.

VІІ дом


Връзки и взаимоотношения. Брак. Начин на действие към и заедно с другите.

VІІІ дом


Тайни. Зависимости. Секс. Парите на другите. Власт. Смърт и възкресение. Трансформация. Окултизъм.

ІХ дом

Висше образование. Житейска философия. Духовност. Пътувания.

Х дом

Кариера. Житейски път. Видими постижения. Амбиция. Слава.

ХІ дом


Близки приятелства. Групи по интереси. Начин на мислене. Хуманитаризъм.

ХІІ дом


Подсъзнание. Минали животи. Карма. Уединение. Висша Цел. Доверие и следване на Божествената Промисъл. Единение.




По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: