Top-ads

Тежки и дълбоки емоции след Новолунието на 5 април

Време за четене:
От 8 коментара


След новолунието настъпиха интересни времена - за някои тежки и ужасни, с толкова дълбоки емоции, че ти се струва, че си единственият страдащ.

Много силно се усети (и все още действа) ограничаването на свободната воля и мнозина се почувствахме принудени да приемем дадено развитие/посока, която всъщност не искаме.

Изчакване.

Забавяне с неизвестна продължителност.

И чувство за безнадеждност, че няма край, че това е само началото, а ти самият вече нямаш сили да продължаваш да се бориш и да поддържаш вяра в избраната посока и в желания резултат.

Мощно дръпване назад – ето това преживяхме/преживяваме някои, а може би всички, но в различна степен.

Даже не „дръпване назад”, а пропадане/изпадане от избраната времева линия, от живота, който наистина искахме за себе си и за който работихме упорито и усърдно, към живота на по-ниското ниво, от което се опитвахме да се измъкнем.

„Толкова усилия за нищо!”

Огромно разочарование.

Каквото се опитвахме да променим, след новолунието през Април надигна глава и ни вкопчи в здрава хватка, в която единственият начин да оцелееш се оказа да се пуснеш и да приемеш случващото се.
Да оставиш всяка съпротива и да станеш мек и флуиден като водата, така че да не те премаже пресата.

За някои всичко спря, за други се случиха приятни неща (поне отстрани погледнато), но всеки по някакъв начин и в някаква степен се (по)чувства притиснат до ъгъла, в невъзможност да промени каквото и да е извън себе си, поставен в наложени условия, изправен пред страх, ужас дори от бъдещето, след като мечтите започнаха да умират.

Разпъване на кръст.
Раздиране слой по слой.
Изключване на чувствата, за да спре болката.
Изключване на мисълта, за да избягаш от реалността.
Загуба на ентусиазъм, на апетит и жизненост.
Душевна смърт и дълбоко примирение пред съдбата.
Черногледство с възможни на моменти суицидни мисли за край на живота, на ТОЗИ живот, по ТОЗИ начин.

И паралелно с всичко това едно усещане, че само ти си в ада, само ти потъваш и няма кой да те разбере, колкото и да се опитваш да споделиш и да обясниш, през какво преминаваш.

Истината е, че в този момент абсолютно всеки е крайно уязвим и абсолютно всеки преживява нещо много-много дълбоко, което осъзнато или не го разклаща и го прави лесно раним.

Трудно ни е да разберем другия, защото нас самите ни боли толкова много, че не сме способни да понесем болката и на останалите.

В известна степен всеки се затвори в себе си, държейки околните на разстояние и дори понякога отблъсквайки ги с остри думи, но не за да ги нарани, а за да не бъде сам той наранен.

В този момент всички имаме нужда от мехлем,
от подкрепата на сродна душа/душа-водач, която ни разбира без да е нужно да обясняваме,
и от обещание от Божественото/Господ/Вселената, че след разпятието ще дойде възкресението...

Настъпи времето да приемем нещата, които не можем да променим...




По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

8 коментара:

  1. Ужас!!Все едно че Всичко е с главата надолу...Светът е полудял!!!!..БОЖЕ...понякога ми се струва ..че сърцето ми ще се пръсне...Какво е това!!..От къде идва...С какво сме го заслужили...!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Може би!!! Много е Болезнено...Имаш чувството ,че буквално се разпадаш на парчета...трудно ми е да събера тези частици!!..Буквално Душата ми е уморена от тази борба...Иска да заспи ...иии да се събуди..когато Всичко е дошло на мястото си..!!!..Но усещам че аз трябва да намеря за себе си това място...а как...все още..всичко е в мъгла!!!...Уморена съм!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще бъде така още известно време - кураж и продължаваме. Част от урока е да спрем да се борим срещу, а да се пуснем по течението с доверие.

      Изтриване
    2. Благодаря...Ви..чувствам се сама и объркана ...Винаги съм усещала интуитивно какво трябва и какво не трябва да правя./СКОРПИОН/..но сега съм безпомощна ..като във водовъртеж...!!!

      Изтриване
  3. Все едно е писано за мен.

    ОтговорИзтриване
  4. Кристина Панчева16 април 2019 г. в 17:53

    Сега го видях ама точно на 5.4 след 18ч нещо се обърна с главата надолу без да има причина и още е така..А текста е писан все едно за самата ситуация :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обърна се - абсолютно. По някакъв начин се затегна и не можеш да го измениш. Благодаря за споделеното, Кристина!

      Изтриване